Megkezdte az erdőtelepítési projekt második ütemét a győri Audi

Az Audi Hungaria Motor Kft. megkezdte erdőtelepítési projektjének második ütemét, mintegy négy hektáron 16.000 tölgycsemete beültetéséhez , gondozásához 16 millió forinttal járul hozzá a vállalat a Győrtől 25 kilométerre fekvő tarjánpusztai dombvidéken.

Az Audi kezdeményezését, az erdőtelepítési projekt pénteki elindítását a helyszínen üdvözölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki hangsúlyozta: hogy a világon tapasztalható elképesztő mértékű légszennyezés megállításának legkézenfekvőbb módja  az erdőterületek növelése. Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: a leendő erdőterület védnökségét 100 évre vállalta az Audi Hungaria. A cég együttműködik  a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és a Kisalföldi Erdőgazdasággal a projektben, amelynek célja a különböző életkörülmények között élő fák szén-dioxid megkötési tulajdonságainak és biológiai sokszínűségre gyakorolt hatásának vizsgálata.

 
      Az Audi AG kezdeményezésére 2009 őszén indult a “Szén-dioxid elnyelő tölgyerdő” elnevezésű projekt. A cég akkor a Müncheni Műszaki Egyetem Erdőgazdálkodási Tanszékének irányításával, pontosan meghatározott kísérleti módszerrel 36 ezer tölgyet ültetett el. Azóta a projektet más nemzetközi telephelyekre is kiterjesztették, így a különböző klímafeltételek mellett végzett kutatások eredményei összekapcsolódhatnak. A németországi Neckarsulm közelében 10 ezer kocsányos tölgy telepítésére került sor. A vállalatcsoporthoz tartozó Automobili Lamborghini is részese a projektnek, Sant’Agata Bolognese-ben rövidesen 10.000 facsemetét ültetnek el hét hektárnyi területen. Magyarországon az erdőtelepítési projekt első ütemében 2009 novemberében 13 ezer  kocsányos tölgyet ültettek el Győr közelében.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.