Megnyílt a főváros második CNG kútja

A sűrített földgáz (CNG) gépjármű üzemanyagként történő használata nemcsak gazdaságos, hanem jelentősen csökkenti a széndioxid valamint a kisméretű szilárd részecske kibocsátást – mondta Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztésért felelős helyettes államtitkára pénteken, a második budapesti CNG kút megnyitóján.

Hozzátette: az unió is támogatja az üzemanyag elterjesztését, amit jogszabályokkal is segít majd. A tárca is elkötelezett a tisztább üzemanyag mellett, hiszen a napokban hirdette meg a CNG-autóbusz pályázatot 1,6 milliárd forint támogatással. A pályázaton személyszállítási közszolgáltatást végző állami és önkormányzati szervezetek vehetnek részt – mondta a helyettes államtitkár.

Szeneczey Balázs, főpolgármester helyettes beszédében kiemelte, hogy a főváros hamarosan üzembe helyezi a nemrég vásárolt három tucatnyi CNG autóbuszt, bár azokat nem itt, hanem a telephelyükön töltik. A most átadott kút teljesítménye 500 köbméter óránként, így alkalmas teherautók és buszok töltésére is.

Koncz László, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2011-ben nyitották meg a Kőbányai úton az első CNG töltőállomást, amelynek a teljesítménye 260 köbméter óránként. Erre az üzletágra hozták létre a Főgáz CNG Kft-t. A mostani kút az ENI Hungária Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a Budaörsi út végén lévő Agip kútnál üzemel.

-

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a fővárosban másfélezer CNG hajtású jármű közlekedik, ezek évi 1,5 tonnával csökkentik a levegőbe kerülő szilárd részecskék mennyiségét. Miután ezzel a hajtással mintegy 350 kilométer a járművek hatótávolsága a vidéki kúthálózat kiépítése nélkül a további terjedés korlátozott lesz. Ehhez állami segítséget javasolt a vezérigazgató.

Az üzletpolitikáról szólva Koncz László kiemelte, hogy 2011 óta nem emelték a CNG árát. A most átadott kúton 345 forintba kerül kilogrammonként.

Az átadáson bemutatták a CNG kúthoz tartozó gázsűrítő berendezést, amelyet egy konténerben helyeztek el. A hálózati 6 bar nyomásról 250 bar nyomásúra sűríti a berendezés a földgázt, amely 220 bar-on kerül a járművek tankjaiba. A konténer ára 75-80 millió forint.

-

A világon mintegy 13 millió CNG meghajtású jármű közlekedik. Európában például Németországban 92 ezer járművet 720 kút szolgál ki.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.