Megtorpanhat az Apple autóprojektje

Két éves fejlesztőmunka után lendületét vesztheti az Apple villanyautó-projektje, miután távozik a cégtől a témagazda.

Tizenhat év munkaviszony után, személyes okokra hivatkozva távozik az Apple-től Steve Zadesky, aki az elmúlt két évben a cég automobil-fejlesztő munkacsoportját vezette. Zadesky korábban iPod és iPhone termékprojekteken is dolgozott, távozását az Apple nem kommentálta. Az elektronikai óriás soha nem jelentette be hivatalosan, hogy elektromos autó fejlesztésével foglalkozna, ellenben minden jel arra utal, hogy komolyan veszik a dolgot: a közelmúltban több tucatnyi szakembert csábítottak át autógyártóktól.

A cégvezetés 2014-ben a BMW-vel találkozott, és komoly érdeklődést mutattak az i3 lipcsei gyártóüzeme, az elektromos autó gyártási folyamata iránt, idéz bennfentes forrásokat a Reuters. Az Apple jelenleg senkivel nem folytat együttműködést ezen a téren, ám egyes források szerint ennek az az oka, hogy saját fejlesztésű típussal szeretnének próbálkozni. A cégóriás egyik legnagyobb vetélytársa, a Google már a fejlesztés végső fázisában jár saját önjáró autójával.

forrás: vezess.hu

Ajánlott tartalom

A Volánbusz 20 új elektromos autóbuszt szerezhet be

A Volánbusz 20 darab új elektromos autóbusz beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére nyújthat be támogatási kérelmet a HUMDA Zrt. kiírására, és megjelent a járművek beszerzésére vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása is - közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.