Megvásárolásra kerül a tázlári napelemes erőmű

Az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a 63 megawatt peak (MWp) beépített teljesítményű tázlári napelemes erőművet, amely a HO-ME 2000 Vagyonkezelő Kft., a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt. és a MET Green Asset Holding AG tulajdonában van, a megállapodást december 20-án írták alá – tájékoztatta az MVM szerdán az MTI-t.

Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A várhatóan 2024. első negyedévében lezáruló tranzakcióval az MVM csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalatához, az MVM Zöld Generáció Kft.-hez kerül a Tázlár határában lévő, több mint 100 hektáron elterülő napelemes erőmű, amely 115 ezer darab napelemes panelével évente összesen 85 ezer megawattóra energiát termel karbonsemleges módon, ezzel tovább csökkentve a villamosenergia-szektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátását. Az MVM közölte: a vállalatcsoport folyamatosan bővülő megújuló termelői kapacitásával jelentősen hozzájárul a zöld átmenet megvalósításához, Magyarország dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.