Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Szelektív hulladék / Mélynyomó, kicsit másképp
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Mélynyomó, kicsit másképp

Amikor házi audio rendszerről beszélünk, akkor a zenehallgatás élményének legfontosabb része nem más, mint a mélynyomó.

Ezért szeretjük annyira az öko-mélynyomót, amely teljes egészében egy újrahasznosított gumiabroncs. Az elegáns mélynyomó azon 18 döntőse közé tartozik, amelyek részt vettek az idei Greener Gadgest New York-i versenyén (Greener Gadgest- újrahasznosított anyagokból készült találmányok).

A mélynyomó neve Automan 500, egy hangfaldoboz, mely 100 százalékig újrahasznosított gumi-alkatrészekből készült. Helyi forrásból származó anyagból készült, illetve a helyi művészek készítették a saját kezük által. A mélynyomóhoz használt alkatrészek különböző forrásokból készültek, mint: gumiabroncs, újrahasznosított csatok, illetve más újrahasznosított anyagokból. Illetve, hogy mindezt egybe lehessen tartani szükség volt egy kerékpár csőre is.
Az Automan 500-at, Carolyn Butts és Hans Honegger hozta létre. Ha őszinték szeretnénk lenni, akkor ez egy tényleg okos felhasználása a már felhasznált anyagoknak.

Ajánlott tartalom

Tokió 2020 – Újrahasznosított műanyag palackokból készülnek a dobogók

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat.