Mentik a menthetőt? Durván jól fogynak az elektromos autók Kínában

Lehet végre észbe kaptak az ázsiai országban, mivel messze ott fogyott tavaly a legtöbb a elektromos autókból.

Az adatot ismertető kínai tudományos és műszaki miniszter közlése szerint az országban ezzel együtt már csaknem 500 ezer elektromos autó közlekedik. Van Kang szerint az alternatív üzemanyagokon alapuló közlekedés fejlődése élénkítheti a kínai gazdaságot. Az elmúlt években egyre nő a konkurencia az elektromosautó-gyártók között. A múlt év végén a Porsche jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt fordít elektromos autók fejlesztésére. Elemzők hangsúlyozzák, hogy a gyártók a viszonylag olcsó modellek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Élet a botrány után

A Volkswagen is Kína felé tekintget egyébként: a következő években évi 4 milliárd eurót fektet be Kínában az autógyártásba.

Jochem Heizmann, a VW kínai üzletágáért felelős vezetője elmondta, egyebek között elektromos autók új modelljeinek gyártása indul az ázsiai országban, továbbá az idei év második felétől az Audi A6 hibrid változatát kezdik el összeszerelni.

forrás: privatbankar.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.