Milyen előnyei vannak az autófóliázásnak?

Az autófóliák poliuretánból vagy PVC-ből és akril ragasztóból készült bevonatok, amelyeket a teljes karosszériára vagy a kopásnak leginkább kitett részekre vihetünk fel. Nekik köszönhetően színtelen védőréteget hozunk létre, de akár fényesebbé is tehetjük az autónkat, továbbá szaténra, gyöngyház-színűre vagy mattra változtathatjuk a lakkozást, sőt teljesen új színt is adhatunk neki. Íme egy modern, tartós és biztonságos módszer az eredeti autólakk védelmére.

Védelem a karcolások, kopások és lepattogzás ellen

Az autónk védelmébe beruházva, évekre szóló nyugalmat nyerünk, mivel a karosszéria be lesz biztosítva kisebb mechanikai sérülésekkel szemben. A karcolások és kopások a jármű mindennapi használatából adódnak és tulajdonképpen nem kerülhetők el. Amennyiben arra törekszünk, hogy az új autónk hosszabb ideig megőrizze tökéletes kinézetét, és ne veszítsen gyorsan az értékéből a megjelenése miatt, akkor a fóliázás megfelelő választásnak bizonyulhat. Az útszóró só, a kövek, a homok és a sóder felpattanhat az autóra, fokozatosan apró károkat okozva. Idővel ezek egyre jobban láthatóvá válnak. Érdemes legalább az ezen veszélynek legjobban kitett elemeket bebiztosítani. Sokszor a járművezetők aggodalmát az kelti fel, hogy nem jelennek-e meg légbuborékok vagy nem kezd-e el leválni a fólia a széleinél. A jól felhelyezett átlátszó autófóliázás tartósnak kell lennie, javítania az autó kinézetét, fokoznia a fényezését és a lakk színét. A gyakorlatban tehát az autófólia mind praktikus, mind esztétikai szempontokból hasznos lehet. Ennyire egyszerű és egészen olcsó változás az autó külsejében pozitív hatással van a karosszéria védelmére, valamint a jármű megjelenésére. Fontos előnyök közé tartoznak: a színek széles választéka, az autó esztétikájának gyors megváltoztatására való esély, valamint a fólia alacsony ára, különösen az alapváltozatokban.

Magas fényesség és vizuális előnyök

Az átlátszó, erősen fényvisszaverő fólia lehetővé teszi, hogy az autó sokáig újnak tűnjön. A fólia élettartama néhány évvel egyenlő — típusától függően 3-tól akár 7 évig is terjed. A gyártók garanciát biztosítanak, amely egyfajta bizonyíték, hogy az autófóliázás jó befektetés. Az anyag rugalmas, így könnyen alkalmazkodik az ívelt felületekhez. Úgy felhelyezhető a karosszériára, hogy teljesen láthatatlanná váljon, és azt a benyomást keltse, hogy maga a lakk érdekes kivitelű. Az autóra felvitt bevonatnak köszönhetően a szín nem sárgul, se nem válik mattá, ezért eltávolítása után az eredeti lakk friss, ugyanis elkerüljük ezáltal, hogy a környezeti tényezők hatására kifakuljon. A felhelyezés visszafordítható eljárás — az akril ragasztó nem kezdi ki a lakkot, így a fólia levétele után a karosszéria tökéletes állapotban van. Autófóliázás mellett döntve, nem kell aggódnunk kisebb parkolási karcolások és mikrokopások miatt — ráadásul a járművünk megújult kinézetére teszünk szert.

 

 

Partner cikk

Ajánlott tartalom

Innováció és művészet találkozása: a BMW i5 Flow NOSTOKANA

Világpremier a Frieze Los Angeles művészeti kiállításon.