Mindenkihez el kell jusson a megújuló energia fontossága

A zöldenergiáról szóló online párbeszéd célja, hogy mindenkihez eljusson a megújuló energia fontossága, és minél több ember megértse, hogy a terület kulcskérdés – hangsúlyozta Király Nóra, az igazságügyi tárca miniszteri megbízottja, a Zöld Követ Egyesület elnöke szerdán Békéscsabán, sajtótájékoztatón.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Király Nóra elmondta: a Közös ügyünk a zöldenergia online kérdőív tizenhárom kérdésből áll, amelyek a napenergiáról, a rezsicsökkentés fontosságáról, az elektromobilitásról és az atomenergiáról is szólnak. A cél a teljes megújuló energetikai terület lefedése volt – tette hozzá. Úgy fogalmazott, az elmúlt években bebizonyosodott, mennyire fontos a zöldenergia és az, hogy megújuló forrásokból állítsuk elő a szükséges energiát. Ezért is tesz meg mindent a kormány, hogy Magyarország mind a zöldenergia-termelésben, mind pedig annak tárolásában is az élen legyen – fűzte hozzá. Ismertette, a kormány minden esetben civil szervezetekkel, szakmai partnerekkel dolgozik együtt ezen a területen, a Zöld Követ Egyesület is egy ilyen szakmai együttműködő partnere a kormánynak.

Az egyesület elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy április 15-ig lehet kitölteni az online kérdőívet a zoldenergia.kormany.hu oldalon. Hozzátette: a felmérés eredményét a kormány be fogja illeszteni a következő zöldenergetikai programjába. Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a 21. század egyik legnagyobb kihívása az energiabiztonság megteremtése és az energia előállítási módja. Hozzátette, Békéscsaba a napenergia szempontjából kedvező helyzetben van, mivel a napsütötte órák száma éves szinten meghaladja a 2500-at. A kormánypárti politikus megemlítette emellett a geotermikus és a szélenergia fontosságát is. Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese kiemelte: fontos, hogy a legtöbb energiát, amit felhasználunk, megújuló energiából biztosítsuk. Ezzel tudjuk azt elérni, hogy minél kevesebb olyan anyag kerüljön a környezetünkbe, ami kedvezőtlenül változtatná meg a légkört és klímánkat – fűzte hozzá.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.