Mire jó a reklámújság? Például völgyzárógát építésére

Talán senki nem vonja kétségbe, hogy a reklámújságok jóval több kárt okoznak, mint hasznot. A rengeteg újság kinyomtatása amúgy is hatalmas papírpazarlással jár, de ennél még jobb, amikor az újságkihordással megbízott cég nem akar bajlódni ezzel, és inkább leborítja az egészet valahova egy teherautóról.

Aki szerint ilyen nincs, azzal megnyugtatásul közlöm, én egyik reggel arra mentem ki a lakásból, ahogy a házunk mellett lévő üres területen egy teherautónyi IKEA-katalógus fekszik. Most pedig természetvédelmi területre, a Zempléni Tájvédelmi Körzetben borítottak le 4 köbméter reklámújságot, a kassai Kaufland szlovák nyelvű szóróanyagát, aminek az eltakarítása majdnem egy hétig tartott, számolt be róla az Aggteleki Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.