MJVSZ: erősíteni kell a klímavédelem iránti elkötelezettséget!

A klímavédelem iránti elkötelezettség megerősítésére tesz javaslatot jövő heti újjáalakuló közgyűlésén a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) – tájékoztatta a szövetség elnöke csütörtökön az MTI-t.

Szita Károly közleményében azt írta, Magyarország nagyvárosainak továbbra is az a feladatuk, hogy megőrizzék az élhető környezetet a jövő generációinak. A szövetség és általa a megyei jogú városok a jövőben is aktív szerepet akarnak vállalni a klímavédelemben, ezért csatlakoztak az Under 2 nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez, azzal a vállalással, hogy 2050-re 80 százalékkal csökkentik az üvegházhatást okozó szén-dioxid-kibocsátásukat. Ezt – az előző évek munkáját folytatva – környezettudatos fejlesztésekkel és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városok kialakításával szeretnék lehetővé tenni – írta. Emlékeztetett: a hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek. Fontos, hogy a korábban megfogalmazott célok támogatói ne csak a már elkötelezett eddigi településvezetők legyenek, hanem azok is, akik az októberi helyhatósági választásokon újonnan nyerték el a polgárok bizalmát – emelte ki Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Ajánlott tartalom

Ingyenes divatbemutatót tartanak a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.