Mobilalkalmazás csökkenti az élelmiszer hulladékot

Tekintve, hogy az Egyesült Államok lakosságának több, mint egyharmada súlyosan el van hízva, meglepő, hogy csak 2010-ben 33 millió tonnányi ételt nem megettek, hanem eldobtak.

Az ország környezetvédelmi ügynöksége szerint az összes háztartási hulladék 14 százaléka élelmiszer, és ennek csupán 3 százalékát hasznosítják újra.  Minden ötödik gyerek éhezik az USA-ban, ezért az Arizona állami egyetem hallgatóinak egy kis csapata összefogott, hogy a felesleget könnyebben el lehessen küldeni azoknak, akik nem jutnak elég ételhez. A FlashFood egy közösségi médián alapuló alkalmazás, mely segít elosztani az éttermekben vagy rendezvényeken keletkezett fölös élelmiszert. A hotel vagy étterem a program segítségével jelezheti, ha el akarja adományozni a megmaradt ételt, ezt az üzenetet pedig megkapja a helyi karitatív szervezet, aki begyűjtheti a felesleget, és értesítheti a rászorulókat, hogy adomány érkezett.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.