Moszkvában nagy dugókkal kezdődött az autómentes világnap

A moszkvai autósok szinte teljesen figyelmen kívül hagyták szerdán az autómentes világnapot és azt, hogy a környezetvédők és a városi önkormányzat egyaránt felhívásokat tett közzé a támogatás érdekében: az orosz fővárosban már kora reggel ugyanolyan hatalmas dugók képződtek, mint mindig.

Még az sem győzte meg őket, hogy kedden egyetemi hallgatók az egész városban röplapokat osztogattak, amelyek szintén arra hívták fel az autósokat, hogy a világnapon hagyják otthon a kocsit.
Egyedül a fővárosi önkormányzat tisztségviselőinek parkolója volt viszonylag üres reggel, a sajtó beszámolói szerint a polgármester egyik első helyettese is gyalogosan érkezett meg munkahelyére.
Egyes befelé vezető útvonalakon a szokásos, több kilométeres dugók alakultak ki, a Yandex orosz keresőgép pedig tízpontos skáláján ötpontosra értékelte a közlekedési dugók reggeli helyzetét.
Moszkvában hiába épültek valaha széles, helyenként egy irányba akár 6-8 sávos utak, a közlekedésszervezés teljes hiánya és a moszkvai autósok határtalan fegyelmezetlensége, no meg a több millió autó miatt hétköznap gyakorlatilag nem lehet autóval közlekedni.
Miután a villamosvonalak zömét felszámolták, a buszok, trolik és iránytaxik is a közúti forgalmat sűrítik. A metró az egyetlen tömegközlekedési eszköz, amellyel időben el lehet valahová érni. A metrót viszont számos gyönyörű állomása ellenére kényelmetlennek tekintik az ott uralkodó hőség és a tömeg miatt, ezért aki csak teheti, autóval jár, noha ezt minden nap megbánja.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.