Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Műterem és vendégház, öko szemlélettel

Műterem és vendégház, öko szemlélettel

Egy művészember számára korántsem mindegy hol, milyen helyszínen alkothat. Az otthonosság érzetére legalább akkor szüksége van, mint a művészi munkához szükségéges elkülönülésre.

E kettőt ötvözi a chicagói székhelyű WORKUS stúdió és egy amerikai építész, Jeffrey Poss közös tervezése, amelynek nyomán egy erdő melletti tóparton pici vendégházat szobrász műteremmel kombinálva hoztak létre. A természet által ihletett minimalista stílusjegyeket hordozó kicsi épület szemet gyönyörködtető tetőformájával, a házból nyíló remek kilátással alkotásra ösztönző helyszínt, mindmegannyi inspirációt “kínál” a szobrászoknak. A vendégház és a szobrászműhely azaz a két funkció jól megfér egymás mellett.

Sajátos módon érezhető azonban a kettő közötti határvonal, miközben a területi egység, a két tér egyesítésének szándéka sem szenved csorbát. A sajátos módú elkülönítést szolgálja az egyedi tető, a cikk-cakkos belmagasság ugyanis magától értetődően utal a funkciók különbözőségére. Az említettekből is következik, hogy a ház az úgynevezett fenntartható épületek kategóriájába sorolható. Jóllehet  nem rendelkezik megújuló energiaforrással, de mérete praktikus  és a kis ökológiai lábnyomot valósítja meg a felhasznált alapanyagok minősége és származása tekintetében.

forrás: alternativenergia.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

MNB-alelnök: zöld ajánlás készül a bankoknak

A jegybank zöld ajánlást készít a bankoknak, erről néhány héten belül társadalmi egyeztetés kezdődik - mondta Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) felelős vállalatirányítás szakosztályának online konferenciáján szerdán.