My Only One- vissza a diszkó korszakba!

Újrahasznosítani, újratervezni és újra beleszeretni. Ez az új, fiatalos divatmárka, a My Only One mottója, mely nemrég indította útjára környezetbarát termékeit a londoni TopShop-ban.

A márka darabjai kiselejtezett, ódivatú ruhákat használ fel friss és fiatalos kollekcióihoz, újraálmodva azokat. Az ötletet a változó vásárlói szokások ihlették, mint azt Pamela Daniels, a vállalat kreatív igazgatója és alapító tagja, valamint az Etikus Divatfórum elnöke elmondta: „egyre több, főként fiatal nő vásárol vintage illetve használt ruhákat. Ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy régi, kidobásra ítélt ruhadarabokból alkotunk valami egészen frisset és különlegeset”.

A 70-es, 80-as évek stílusa nem véletlen köszön vissza a kollekciókban, hiszen valamelyik ruhadarab például egy kinyúlt, nagyméretű férfi pólóból készült, még a diszkó korszak fénykorából örökölve. A sikert arató átalakítás receptje pedig néhány huszonéves, fiatal tervező, egy csipetnyi hippi stílus és utcai retró egyvelege, és máris kész a modern és szexi viselet.

A márka honlapja még fejlesztés alatt áll, remélhetőleg hamarosan rendelkezésre áll és rendelni is lehet egy-két ruhadarabot a hétvégi bulikra.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).