Nagy hangsúlyt kapnak a minőségi építőanyagok a CEP® EXPO-n

A magyar építési piacra jellemző, hogy nem érvényesülnek a korszerű, az Európai Unió színvonalának és elvárásainak megfelelő műszaki követelmények, emiatt az épületek minősége és tartóssága nem megfelelő.

A forgalmazók és gyártók közös célja egy olyan minőségbiztosítási rendszer létrehozása, amely segít megkülönböztetni a jó minőségű, tartós és környezetkímélő termékeket. E célból kezdeményezték a KivÉT – Kiváló Magyar Építési Termék védjegy bevezetését is, melynek hatása megjelenik az épületek minőségi színvonalának és tartósságának növekedésében, ezáltal javítva a minőséget gyártók és forgalmazók piaci helyzetét. A védjegy megoldást számos EU tagállamban sikerrel alkalmazzák.
Az épületek energiahatékonysága mellett, a minőségi anyagokkal történő építkezés is egyre nagyobb szerepet kap a CEP® Expo-n. Felismerve a téma fontosságát a kiállítás szervezője a REECO október 27-én egy szakmai konferenciát szervez, Passzívházak – minőség, minősítés, minőségbiztosítás címmel.
Az 2010. október 27-én megrendezésre kerülő konferencia azokról a minőségi építőanyagokról nyújt bővebb információkat, amelyeket nemcsak a passzívházak, hanem az alacsony energiaszintű családi és sorházak, irodaházak és közintézmények építése és felújítása esetén alkalmazni kellene.

A konferencián szakértők mutatják be a minőségi építkezéshez szükséges feltételrendszereket, szabályozásokat, illetve, hogy mire kell odafigyelni a különböző anyagok, termékek alkalmazása során. A résztvevők előadást hallhatnak többek között az egyes építési technológiák minősítési rendszeréről, a különböző szigetelési megoldásokról valamint falrendszerekről.
A konferencia a Magyar Passzívház Szövetség társszervezésében kerül megrendezésre, ahol többek között előadást tart Seres László, a Nemzetgazdasági Minisztérium otthonteremtésért felelős helyettes államtitkára, Csider László otthonteremtési főosztályvezető, Debreczy Zoltán, a MAPASZ elnöke Tőkés Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építéskivitelezési Tanszékének tudományos munkatársa és Kárpáti József, az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatának elnöke.

Építészek, mérnök irodák, tervezők, beruházók, project managerek, kivitelezők, energia tanácsadók tájékozódhatnak a kiállítással párhuzamosan megrendezésre kerülő konferencián a minőségi építőanyagok felhasználási lehetőségeiről és alkalmazásukról energiahatékony épületfelújítások és passzívházépítés során.
A CEP® Clean Energy & Passive House EXPO rendezvényen 2010. október 27-28. között 55 kiállító mutatja be az innovatív termékeit. A szervező 1000 látogatót és 400 konferencia hallgatót vár az Europa Hotels & Congress Centerbe a kétnapos rendezvényre.
A konferenciaprogramról és a kiállításról szóló további információkat megtalálják honlapunkon: www.cep-expo.hu
A CEP® a második alkalommal megrendezendő ZÉN – Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat nyitó eseménye.

Ajánlott tartalom

Az MME arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat

A vízimadarak etetése nemcsak felesleges, de tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek - közölte az MME hétfőn az MTI-vel.