Napelem: mínusz 55 fokot is kibír egy új fejlesztésű akkumulátor

Az új, 60 kilowattórás akkumulátor ipari és kereskedelmi napelemes projektek számára készült.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

60 kilowattóra kapacitású akkumulátort fejlesztett ki kereskedelmi és ipari fotovoltaikus rendszerekhez a GoodWe – számol be a PV Magazine. A termék egy, a gyártó ET15-30 kW invertersorozatához passzoló rekeszt is tartalmaz. A kínai székhelyű GoodWe új kültéri akkumulátorrendszere a Lynx C nevet viseli, tárolási kapacitása pedig 60 kilowattóra. A rendszer 11 csomag lítiumvas-foszfát (LFP) cellatípusú akkumulátort használ. „Az ügyfelek könnyen telepíthető inverter-plusz akkumulátor rendszer iránti igényeinek kielégítésére a Lynx C 60 kilowattóra szekrény egy kényelmes rekeszt tartalmaz a GoodWe ET15-30kW-os invertersorozat számára” – olvasható a vállalat közleményében. Ezek együtt egy teljes energiatárolási megoldást alkotnak, megkönnyítve a hatékony energiatartalékolást, a csúcsidő-csökkentést és az ésszerűsített terheléskezelést. A cég szerint az akkumulátorrendszer maximális töltési és kisütési teljesítménye 96 amper, élettartama pedig több mint 5000 ciklus. A hűtéshez és fűtéshez légkondicionálót használ, és töltéskor 0 és -55 Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományban, kisütéskor pedig -25 és -55 Celsius-fok közötti hőmérsékleten működik.

A csomag kiemelkedő jellemzője a rendszer bővíthetősége. Egy ET 30kW/Lynx C szekrény akár két további Lynx C akkumulátor hozzáadásával is kiegészíthető, az inverterrekesz kivételével, így egy 30 kilowatt/180 kilowattórás rendszer jön létre. További bővítések az ET sorozatú inverter párhuzamos csatlakoztatásával lesznek lehetségesek, amely funkciót hamarosan elérhetővé teszik. Az inverterrekesz súlya mintegy 1029,5 kilogramm, míg a bővíthető modellé 972 kilogramm. A teljes termék 1,108 méter széles, 2,05 méter magas és 1,1115 méter mély. „A kompakt rendszerkialakításnak köszönhetően a szállítás és a telepítés egyszerűvé válik, így a telepítők és a rendszerintegrátorok számára problémamentes telepítést biztosít” – állítja a GoodWe. Az üzemeltetési és karbantartási feladatok a moduláris funkciónak köszönhetően nagy hatékonysággal végezhetők el, olyan egyéb jellemzőkkel együtt, mint az IP55 és a C4 védelem.

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.