Napelemes étterem nyílt a hollandiai Oostvoornéban a tengerparti dűnék között. A Restaurant Aan Zee, amelyet az Emma Architecten épített, szállító konténerekből készült, és a lehető legjobban kihasználja környezete adottságait. (Aiolus News)
Miután a tengerparton bőségesen van napsütés, fény és szél, az étteremnek kevés plusz energiára van szüksége. Az üvegfalak nemcsak a kilátást, hanem a természetes világítást is segítik. Tetején elhelyezett napelem-rendszer és egy szélkerék szolgáltatja a villamos energiát, a meleg vizet egy geotermikus forrásból nyerik, a hűtésben pedig a természetes szellőzés kapja a főszerepet. A szennyvizet saját recikláló rendszer dolgozza fel, ezért nincs szükség arra, hogy csatornahálózathoz kössék. Az épület minden része újrafelhasználható anyagból készült, így könnyen lebontható és akár másutt is felépíthető.