Több mint 200 millió forintos beruházással csökkentik a főváros X. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületeinek villamos energia fogyasztását.

Napelemekkel korszerűsítenek kőbányai egészségügyi intézményeket

Több mint 200 millió forintos beruházással csökkentik a főváros X. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületeinek villamos energia fogyasztását.

A „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein” című pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága mintegy 200 millió forint összegű támogatásban részesítette. A KEHOP-5.2.11-16-2016-00057 azonosító számmal regisztrált, a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein” pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 208 851 500 forint összegű támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt 2017. márciusában kezdődik, tervezett befejezése 2018. elejére várható. A Széchenyi 2020 előirányzatából a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesül. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósul meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.

A „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein” című pályázat során a kórház célul tűzte ki a Maglódi úti épületének (540 db napelem panel telepítésével), a Ferihegyi úti épületének (197 db napelem panel telepítésével), Egészségház utcai épületének (36 db napelem panel telepítésével), Méhes utcai épületének (193 db napelem panel telepítésével), Balassi Bálint utcai épületének (197 db napelem panel telepítésével) továbbá Kőbányai úti épületének (197 db napelem panel telepítésével) a villamos energia fogyasztásának csökkentését. A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett épület betegei és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben gyógyulhatnak, dolgozhatnak. A fejlesztés után jelentősen csökkenhet az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához, írja az orientpress.hu. 

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.