Napelemekkel növeli ingatlanjai energiahatékonyságát az Auchan

Ingatlanjai energiahatékonyságának növeléséért 20 millió euró értékben telepít az épületek tetejére napelemeket az Auchan Magyarország és az Auchan-korzókat kezelő Nhood Hungary – tájékoztatták a társaságok kedden az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A beruházás 2022 második felében indult, ennek eredményeként 14 áruházban már működik naperőmű, a többi hipermarketben és a logisztikai központon a következő fél évben kapcsolják be a napelemeket. Az Auchanokra telepített napelemek évente annyi áramot tudnak termelni, amennyi egy 20 ezer lakosú város éves áramfogyasztása – írták. A közleményben felidézték, hogy az Európai Unió 2030-ra legalább 40 százalékkal szeretné csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, valamint a felhasznált energia legalább 27 százalékát megújuló energiaforrásokból kívánja biztosítani. Mivel az Európában elfogyasztott energia csaknem felét az épületek energiaigénye teszi ki, így mind a kiskereskedelemmel, mind az ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalatoknak kiemelt szerepe van a célok megvalósulásában – jelezték.

Ehhez kapcsolódóan az Auchan fenntarthatósági célkitűzése, hogy 2030-ra az üzletek működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátást 46 százalákkal, a termékek életciklusából és a szállítmányozásból származó kibocsátást pedig 25 százalékkal csökkentse. Az Auchan-korzókat kezelő Nhood hosszú távú célkitűzése, hogy 2040-re az általa üzemeltetett ingatlanok elérjék a nettó zéró kibocsátást – közölték.

Ajánlott tartalom

2 óra alatt telepíthetünk napelemes rendszert

Az erkélynapelemek jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években.