A napenergiát hasznosító kondenzációs kazán

Legyen szó kis lakásról vagy családi házról, fatüzelésről, kondenzációs technikáról vagy napkollektorról, a Viessmann termékpalettáján mindenre megtaláljuk az ideális megoldást.

Családi házaknál a napenergiát is hasznosítani tudó Vitodens 242-F típusú kondenzációs kazán egy jó alternatíva: egyetlen kompakt berendezéssel a napkollektoros melegvíz készítésen túl komfortos padlófűtés, radiátoros fűtés, vagy akár falfűtés is megvalósítható.

Napenergiát hasznosító kondenzációs kazán
A Vitodens 242-F egy kis alapterületet (60 x 60 cm) felhasználó, sok funkcióval rendelkező „három az egyben” kazán:
– magában hordoz egy kiváló, saválló nemesacél hőcserélővel rendelkező kondenzációs gázkazánt,
– egy 170 literes napkollektoros rendszer hőhasznosítására alkalmas melegvíz tárolót,
– minden fontos rendszerelemet, ami a napkollektorok kazánra való közvetlen rákötését biztosítják.
A prémium megjelenésű burkolat alatt így olyan technika és funkcionalitás rejtőzik, ami hagyományos esetben csak nagy felületen, sok modul és különböző vezetékek felhasználásával valósítható meg, nem feltétlenül háziasszony barát módon. A pontos padlófűtéshez vagy falfűtéshez szükséges keverőszelepes egységet egyetlen modulként lehet megvásárolni ehhez a kazánhoz, amit a készülék tetejére, úgymond a kazán meghosszabbításaként lehet a kazánra ráépíteni, ezzel a rengeteg szerelési időt megspórolása mellett egy pontosan működő gyári kész rendszert kapunk, ami a kazánhoz illő tökéletes esztétikával rendelkezik. Annak érdekében, hogy a kazán a nehezen megközelíthető helyekre is beférjen, két darabra is szétszerelhető.

Mindig optimális égés
A laikus kazántulajdonosok talán nem is tudják, hogy az otthonukba érkező gáz fűtőértéke ha lassan is, de állandóan változik. (Nyugat-Európában például a gázszolgáltatók bizonyos részarányban, de biogázt is belekeverhetnek a gázba, emiatt pedig a gáz fűtőértéke nagy mértékben is változhat). A változó gázminőség a kazánok sűrű újra beállítását igényelné a maximális hatásfokhoz szükséges tökéletes égés eléréséhez. A Vitodens 242-F erre a problémára is megoldást kínál, a kazán figyeli az égés minőségét, és folyamatosan az optimális égéshez igazítja a rendszert. Emiatt a hatásfok mindig a lehető legjobb lesz.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.