A környezettudatos energiafelhasználásnak egy újabb szintjét szeretnénk bemutatni, ami nem más, mint a GP új terméke.

Napenergiával működő elemtöltő a GP-től

A környezettudatos energiafelhasználásnak egy újabb szintjét szeretnénk bemutatni, ami nem más, mint a GP új terméke.

Eddig is fontos szempont volna a hordozható eszközökben való energiafelhasználás mértéke, minek következtében a sima eldobhatós elemeket szép lassan a tölthető elemek előnyeire hivta fel a figyelmet a szaksajtó.  Mivel maga az energiahordozó nem kerül szemétbe, így a környezetkíkélésen túl sokkal olcsóbb lett az eszközök hordozhatóságának használata.

Ezúttal viszont a mérnökök még egy lépéssel továbbmentek, aminek a technológiai alapjai évek óta rendelkezésünkre álltak, csak éppen talán az ötlet nem volt meg rá. A tölthető elemeket napenergiával tölthetjük fel, igy még a töltési fázisban sem kell fizetnünk az áramért!

A GP napelemcellákkal működő töltője is ezt a célt szolgálja, egy panel egyszerre két db ceruza elemet tud feltölteni. A nagyobb AA jelzésű elemek teljes töltési ideje 6 óra, mig a kisebb – jellemzően távirányitókba kerülő – AAA elem 2 óra alatt éri el a teljes töltöttségi szintet, amennyiben állandó direkt napsütés éri a panelt.

A napelemtöltő nagyjából 30 angol fontért hozzáférhető, ami egy árban van a jobb minőségű hagyományos töltőkkel. Magyarországi forgalmazásról jelenleg nem tudunk, de bízunk benne, hogy hazánkban is hamarosan megjelenik az eszköz.

gp_solar_charger_500

Ajánlott tartalom

Felére csökkent az áram ára, mutatjuk hol!

Az AleaSoft Energy Forecasting a főbb európai piacokon vizsgálta a májusi áramárakat.