Napenergiával sütöttek hot dogot

A híres amerikaifutball csapat St. Louis Cardinals megállapodást kötött a Microgrid Energy, az Electrical Connection és a Sachs Electric társaságokkal 106 napelem telepítéséről a csapat székhelyén a Bush Stadionban. (Aiolus News)

A világbajnok csapat székhelyén a Bush Stadionban működő élelmiszer és italboltokat április 29 óta teljes egészében napenergiával táplálják. Annak ellenére, hogy az elmúlt hetek nem voltak különösen fényesek a panelek kellőképpen működtek és a napenergiával sütöttek több ezer hot dogot. A 106 napelem képes évi mintegy 32 000 KWh energiát termelni. „Mindez a St Louis Cardinals azon elkötelezettségének része, amellyel játszmáit mind zöldebbé kívánja tenni. – mondta Joe Abernathy a Bush Stadion menedzsmentjének alelnöke – A stadion 2006-os megnyitása óta 20 %-al csökkentettük az energia- és 10 %-al a vízfogyasztást.” A Cardinals az elmúlt április 29-én a Bush Stadionban ünnepelte a „Solar Day”-t egész napos programokkal és eseményekkel. „ Lelkesen dolgoztunk együtt a világbajnokkal ezen a projekten, nemcsak azért mert ez mérföldkő Saint Louis számára, hanem mert a létesítmény igen nagy hatással és jelentőséggel a napenergia iránti fogékonyságra és nevelésre ”- jelentette ki Dick Hunter a Microgrid igazgatóság tagja egy sajtóközleményben. Hasonlóan nyilatkozott Jim Curren, az Electrical Connection alelnöke, aki szerint ez egy nagy lehetőség a közösség bevonására és a jövő táplálására.

Ajánlott tartalom

Megállapodást kötött GFM a Dunaferr termelésének zöldítéséről

A Dunaferr termelésének szén-dioxid-mentesítéséről írt alá partneri megállapodást Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Dunaferrt megvásárló indiai Liberty Steel Group acélgyártó és a zöldtechnológiát biztosító kínai CISDI Engineering Co. vezetőivel szerdán, Budapesten.