Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Naperőmű épülhet a dél-szlovákiai Nagymegyeren
Tudj meg többet: Napenergia

Naperőmű épülhet a dél-szlovákiai Nagymegyeren

Naperőmű épülhet a dél-szlovákiai Nagymegyeren, miután az önkormányzat mintegy hathektáros területet kíván értékesíteni erre a célra. A nagymegyeri önkormányzat augusztus 16-án zárja le a nyilvános versenypályázatot, amelyre még várják a beruházók jelentkezését – írja keddi számában az Új Szó című pozsonyi napilap .

A helyi képviselő-testület júniusi ülésén döntött úgy, hogy kifejezetten napkollektorok telepítése céljából eladásra kínálja fel egy nagyjából hathektáros parcelláját. Nagymegyeren még évekkel ezelőtt döntöttek zöldmezős ipari park kialakításáról, ám a gazdasági válság közbeszólt, a korábbi jelentkezők visszaléptek, a beruházás mindmáig várat magára. Az ipari park parcelláinak eladása kapcsán az önkormányzat eredetileg a munkahelyteremtést tartotta elsődlegesnek, pontosan meghatározta, hogy az eladott terület nagyságától függően hány tartós munkahely kialakítását és fenntartását várja el a vevőtől.   A beruházástól azt remélik, hogy a város melletti ipari park további befektetők érdeklődését is felkeltheti.
A hathektáros terület négyzetméterenkénti 12 eurós eladási árát alapul véve a város több mint 700 ezer euró (200 millió forint) bevételt remél a föld eladásából.

Ajánlott tartalom

Lehet-e hőszivattyúval kiváltani a ház hűtését és fűtését?

2021-től minden új építésű ingatlan energiaigényét – így a lakóházakét is – legalább 25% mértékben megújuló energiaforrásból kell biztosítani.