Napkollektorok a miskolci Lévay Gimnázium kollégiumainak tetején

Mintegy 124 millió forintból megújult a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Kollégium épületenergetikai rendszere.

A beruházás célja a kollégium épületeinek energetikai fejlesztése volt. Ennek során hőszigetelt elemekre cserélték ki a nyílászárókat a lány- és fiúkollégium épületében, napkollektorok kerültek mindkét épület tetejére, valamint korszerűsítették a belső világítási hálózatot és a fűtésrendszert. A kollégium épületére egy 48 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszert is beépítettek. A beruházás műszaki átadás átvétele november 18-án történt meg. A projekthez a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület egy KEOP- pályázattal az Új Széchenyi Terv keretében nyert 100 százalékos támogatást.

forrás: minap.hu

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.