Négy motorral érkezik majd a Tesla Cybertruck

Fokozatosan csepegteti Elon Musk az információkat a tervek szerint jövő év végén érkező Tesla-kisteherautóról. A Cybertruck a legfrissebb hírek szerint négy motorral kerül majd le a gyártósorról.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

Elon Musk, a Tesla alapítója nem sieti el a Cybertruck-projektet. A feltaláló (leginkább talán így lehet jellemezni Muskot) azt mondta, hogy a régóta várt, már 2019-ben belengetett Cybertruck csúcskategóriás, négymotoros változattal érkezik. Jó szokásához híven egyébként nem hivatalos tájékoztatóban, hanem Twitteren jelentette be, hogy az első legyártott kocsik négymotorosak lesznek, mindegyik kerék független, ultragyors forgatónyomaték-szabályozással működik majd. Ennél talán még érdekesebb, hogy a játékkocsinak tűnő teherautó első- és hátsókerék-kormányzással is rendelkezik, és nemcsak előre és hátra, hanem oldalra is tud majd mozogni. A Tesla 2019-ben bejelentett kisteherautója a SpaceX által rakétákban használt rozsdamentes acélból készül. Musk több százezer megrendelést kapott a Cybertruckra már akkor, amikor bejelentette, hogy lesz ilyen kocsija – azóta a legfrissebb adatok szerint ez a szám már egymillió felett van. Mindezt úgy, hogy olyan fontos információkat, mint például a motorok száma, még csak most jelent be a Tesla, és még a végleges dizájn sem biztos – a legfrissebb prototípus például óriási ablaktörlőkkel és módosított lökhárítókkal gurulgat a Tesla tesztpályáján.

Youtuber szúrta ki a Tesla Cybertruckjának legújabb prototípusát

 

A jelenlegi tervek szerint a Cybertruck gyártását 2022 végén kezdik el, a tömegtermelési stádiumot pedig 2023-ra fogja elérni. A vállalat eddig elkerülte az ellátási lánc gondjaiból és a globális félvezetőhiányból eredő komoly válságot, ezek a problémák az elmúlt másfél évben komolyan sújtották a régi, nagy autógyártókat. Ennek ellenére a Cybertruck is csúszott – nem a 2022-es határidő volt az eredeti.

Ajánlott tartalom

Debreceni polgármester: befejeződött a szóló autóbuszok cseréje a városban

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.