Nem árulják többé a Tesla egyik modelljét

A Model S belépőszintjének tartott autóból nem gyártanak többet, ami elég egyértelmű jelzés a leendő Tesla-tulajdonosok számára.

Alig egy évvel ezelőtt mutatta be a Tesla a prémiumatójának belépő szintű változatát. A Model S 60 és az S 60D ára 66 ezer, valamint 71 ezer dollárnál, vagyis nagyjából 18 és 19,5 millió forintnál kezdődött. Elon Muskék azonban a napokban bejelentették, megszüntetik az autó gyártását. Az Engadget beszámolója szerint a döntés hátterében az áll, hogy a cég szerette volna “leegyszerűsíteni” a rendelést. Magyarra lefordítva ez nagyjából annyit tesz: inkább a Model 3-at rendeljék meg a leendő tulajdonosok. Az S60 és S60D 310 és 350 km-t tudott megtenni egyetlen feltöltéssel. A Model 3 ezzel szemben 344 km-t tud, az ára azonban jóval barátibb: nagyjából 10 millió forint, így valóban értelmetlennek tűnik a drágább, de nem sokkal jobb modellek fenntartása. (Az S60 esetén nyilván a prémium-kategóriát kellene megfizetni.) A Model 3-at mg idén megkapják az első megrendelők, sokaknak azonban 2018-ig kell várniuk az autóikra, írta a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

Furcsa elképzeléseik vannak a környezettudatosságról a japán autómárkáknak

A Toyota vezetésével öt japán autó- és motorgyártó fogadta meg: kutatásokba kezd azért, hogy a belsőégésű motorok használata környezettudatosabb lehessen, így megtarthatók maradjanak a nettó nulla kibocsátású jövőben is.