Nem lesz elektromos Ferrari

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemelo, közölte az Engadgettel, hogy nem hisz az elektromos autókban, ezért ne is várjanak az elektromos Ferrarira.

Az üzletember szerint nem az elektromos autók jelentik a jövőt, és nem ezek fogják a szén-dioxid kibocsátást visszaszorítani. Azért nem lenne rossz valamilyen zöld technológiát alkalmazni a Ferrarikban, ugyanis a 3 literes fogyasztás 24 kilométeren nem teszi a leg üzemanyag-hatékonyabb autóvá. „ Soha nem fognak elektromos Ferrarit látni, mert nem hiszek az elektromos autókban, és nem hiszem, hogy miattuk szorulna vissza a szennyezettség, valamint a szén-dioxid kibocsátás.

ferrari

Viszont teljes erőbedobással dolgozunk egy hybrid Ferrarin. Ez lesz a jövő, és remélem pár éven belül már láthatják.” – mondta Luca di Montezemelo az Engadgetnek. A Ferrarinak van egy hybrid autója, a Ferrari 599 HY-KERS Hybrid supercar, amit körülbelül egy éve mutattak be Genfben. A Ferrari versenyautóiban már van energia-újrahasznosító technológia, és di Montezemelo azt reméli, hogy a jövőben minden Ferrarit felszerelhetnek valamilyen hybrid technológiával.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.