Nem lesz elektromos Ferrari

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemelo, közölte az Engadgettel, hogy nem hisz az elektromos autókban, ezért ne is várjanak az elektromos Ferrarira.

Az üzletember szerint nem az elektromos autók jelentik a jövőt, és nem ezek fogják a szén-dioxid kibocsátást visszaszorítani. Azért nem lenne rossz valamilyen zöld technológiát alkalmazni a Ferrarikban, ugyanis a 3 literes fogyasztás 24 kilométeren nem teszi a leg üzemanyag-hatékonyabb autóvá. „ Soha nem fognak elektromos Ferrarit látni, mert nem hiszek az elektromos autókban, és nem hiszem, hogy miattuk szorulna vissza a szennyezettség, valamint a szén-dioxid kibocsátás.

ferrari

Viszont teljes erőbedobással dolgozunk egy hybrid Ferrarin. Ez lesz a jövő, és remélem pár éven belül már láthatják.” – mondta Luca di Montezemelo az Engadgetnek. A Ferrarinak van egy hybrid autója, a Ferrari 599 HY-KERS Hybrid supercar, amit körülbelül egy éve mutattak be Genfben. A Ferrari versenyautóiban már van energia-újrahasznosító technológia, és di Montezemelo azt reméli, hogy a jövőben minden Ferrarit felszerelhetnek valamilyen hybrid technológiával.

Ajánlott tartalom

Az elvadult disznók okozta éves szén-dioxid-kibocsátás 1,1 millió autóéval is felérhet

A világszerte élő elvadult házi sertések számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.