Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Norvég miniszterelnök: a NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben

Norvég miniszterelnök: a NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben

A NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben – jelentette ki kedden Erna Solberg norvég miniszterelnök a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón Londonban.

A kormányfő hangsúlyozta: a klímaváltozás egyre nagyobb biztonsági fenyegetést jelent, különösen a sarkköri térségben, a NATO-nak pedig szerepe lenne a káros kihatások mérséklésében. Solberg hangsúlyozta: a klímaváltozás nagy bizonytalanságot keltő tényező, mert egyre nagyobb migrációs nyomáshoz és kevésbé fenntartható fejlődéshez vezet, ami pedig a szélsőségeket táplálja. “Sokkal kevesebbe kerül a klímaváltozás megelőzése, mint a hozzá történő alkalmazkodás” – jelentette ki Solberg. Kína és az Egyesült Államok szerepét kiemelve a miniszterelnök rávilágított, hogy a globális felmelegedés jelentette kihívásokkal nem lehet megbirkózni a nagy károsanyag-kibocsájtók nélkül. Mint mondta, Kína újabb szénbányákat nyit növekvő energiaigényei fedezésére, miközben a légszennyezettség mértéke lakossága egészségét fenyegeti.

 

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.