A napenergia munkahelyeket teremt - mondta szokásos hétvégi rádiós és internetes üzenetében az amerikai elnök, bejelentve, hogy a kormány 1,85 milliárd dollár hitelgaranciát nyújt két napenergia-vállalatnak.

Obama: a napenergia munkahelyeket teremt

A napenergia munkahelyeket teremt – mondta szokásos hétvégi rádiós és internetes üzenetében az amerikai elnök, bejelentve, hogy a kormány 1,85 milliárd dollár hitelgaranciát nyújt két napenergia-vállalatnak.

Barack Obama kifejtette: a beruházások segítenek Amerikának a tiszta energiájú gazdaságra való átállásban, és több ezer állást fognak teremteni. Arról is beszélt: kormánya erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy a jövő állásai és iparágai meggyökeresedjenek az Egyesült Államokban.
A kormány a tavaly év elején elfogadott 862 milliárd dolláros gazdasági ösztönző csomagból nyújtja a hitelgaranciát.
Obama az után tett bejelentést a napenergiás beruházások támogatásáról, hogy napvilágot láttak a legfrissebb, egyáltalán nem biztató munkaerőpiaci adatok. A magánvállalatok júniusban a vártnál kisebb mértékben bővítették munkahelyeik számát, ami erősítette a gazdasági kilábalás lelassulásával kapcsolatos aggodalmakat.
Az elnök üzenetében azt mondta, hogy a recesszió 8 millió munkahely megszűnését eredményezte, és hónapokig, sőt évekig tarthat a felépülés.

Az Abengoa Solar nevű vállalat – amely 1,45 milliárd dolláros kormányzati hitelbiztosítékot kap – Arizonában tervez felépíteni egy napenergia-telepet; az építkezés 1600 átmeneti, a létesítmény majdani működtetése pedig 85 állandó munkahelyet fog teremteni. A telep 70 ezer házat fog ellátni elektromossággal.
Az Abound Solar nevű cég 400 millió dolláros garanciát kap ahhoz, hogy kibővítse napelemüzemét a Colorado állambeli Longmontban, és egy új gyárat létesítsen az indianai Tiptonban. A beruházások 1500 állást teremtenek, és évente több millió korszerű napelemet fognak előállítani.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit