Öko Építés-Felújítás Konferencia

Konferenciánk célja, hogy terjessze az ökoépítészet fontosságát mind a szakmában, mind a laikus építtetők körében.

Minden felelősen gondolkodó építtetőnek, építésznek, mérnöknek és építőnek kötelessége lenne öko-tudatosan álmodni, tervezni és megvalósítani. Bőrünkön érezzük a klímaváltozás negatív jeleit, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. A szigetelés-, az energia megtakarítás ma már központi kérdés, melynek jelentőségét egyre többen felismerik. Ugyanakkor nem mindegy, hogy miként, miből hozzuk létre az alacsonyenergiájú A+ -os, passzív, vagy aktív házakat. Az építőanyagok olcsóságán és a hőszigetelési paraméterein kívül azt is előtérbe kell helyeznünk, hogy miből, mennyi energia felhasználásával állítják elő, hogy milyen egészséges életteret biztosítanak az életciklusuk alatt, illetve elbontásuk, vagy újrahasznosításuk után mennyire terhelik, vagy mérgezik majd a környezetünket.

Rendezvényünkre a szakma azon jeles képviselőit, illetve termékek gyártóit, forgalmazóit hívtuk meg, akik mindannyian elkötelezettek a környezetünk, földünk és egészségünk megóvása mellett. Segítünk eligazodni az építőanyagok széles választékában olyan öko anyagok, megoldások, illetve rendszerek ajánlásával, melyekkel kiválthatjuk a megszokott, beidegződött, sok esetben műszakilag silány megoldásokat. Megvalósult példákon bizonyítjuk, hogy nem elérhetetlen és nem megfizethetetlen az ökoépítészet, ha kellő szakértelemmel közelítjük meg a kérdést.

A konferencia egyik érdekessége és egyben a hazai hivatalos bemutatója lesz, a világújdonságnak számító ECO Innovation díjas vályogrostlap, mely forradalmasíthatja az öko szárazépítészetet.

-

Időpont:                2013. október 15.

Helyszín:              8000 Székesfehérvár, Iszkaszentgyörgyi u. 2. Kertészcsárda www.kerteszcsarda.hu

Kamarai pontok:    MÉK:    2 pont (2013/241)

MMK:    besorolás alatt

Részvételi díj:      előzetes regisztráció és fizetés esetén: 3937 Ft+áfa (5.000 Ft)

helyszíni fizetés esetén: 4.724 Ft+áfa (6.000Ft)

Regisztráció:        www.okoepites-felujitas.hu

Facebook:            https://www.facebook.com/okoepitesfelujitas

Ajánlott tartalom

Homlokzati nyílászárók alumíniumból – nem fukarkodnak az előnyös tulajdonságokkal

Az építőipar dinamikusan fejlődő szektor, amely folyamatosan alkalmazkodik az új technológiákhoz és anyagokhoz. Ebben a folyamatban az alumínium nyílászárók mind nagyobb szerepet kapnak. Ez annak fényében cseppet sem meglepő, hogy kiváló tulajdonságokkal és variálhatósággal büszkélkednek. Az alumínium nemcsak könnyű és tartós, hanem a segítségével esztétikus kellem érhető el.