Ökofesztivált rendeznek Veszprémben

Először rendeznek Ökofesztivált Veszprémben, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és az önkormányzat a rendezvénnyel a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

A városban nagyon erős a civil élet, a civil szervezetek önállóan is nagy, sikeres rendezvényeket szerveznek. Kiemelkedik a szervezetek közül a Csalán egyesület, mely az önkormányzatnak stratégiai partner – hangoztatta a rendezvényről szerdán tartott sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Az önkormányzat örömmel karolta fel az Ökofesztivál ötletét, mivel új színt hoz a Gizella-napoktól a Szent Mihály napokig tartó veszprémi fesztiválszezonba – tette hozzá, és reményét fejezte ki, hogy a rendezvény sikeres lesz és hagyománnyá válik. Szalay Tímea, a Csalán egyesület elnöke szerint az Ökofesztivál célja, hogy a látogatók számára testközelbe hozzák a zöld megoldásokat: élethű makettekkel mutatják be a napelemes energiatermelést, szakértőkkel lehet szót váltani a környezettudatos életmódról, szakmai előadások hangzanak el, a témában készült filmeket vetítenek és játékosan is megismertetik a zöld életmóddal a fesztiválozókat. Június 23-án az Óváros téren tíztől 17 óráig emellett biogazdálkodók és népi iparművészek kínálják portékáikat; a gazdálkodókkal a zöld életmódról is lehet beszélgetni. A fesztiválon szó lesz a zöld otthon kialakításáról, alacsony energiaszintű ház építéséről, a szalmáról, mint szigetelő anyagról, valamint, hogy miként újíthatjuk fel a lakásunkat zöld szemlélettel.

Ajánlott tartalom

A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon

Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Földtudományi Intézetének egyetemi docense Áder János korábbi államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.