Ökoturisztikai kiállítás Annafürdőn

Ökoturisztikai kiállítást rendez a hét végén a Gyulaj Zrt. Lengyel-Annafürdőn, ahol a Dél-Dunántúl erdei iskolái is bemutatják turisztikai kínálatukat.

Az erdészeti társaság az annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központban ötödik alkalommal rendezi meg a régió erdei és erdészeti iskoláinak nyílt napját, amelyre szombaton elsősorban környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusokat, szabadidő-szervezőket várnak, vasárnap az ökoturizmus iránt érdeklődőket és utazásszervezőket fogadnak. A nyílt napon a házigazdák mellett a pörbölyi, a sasréti, az árpádtetői, a sziágyi, illetve a somogyszobi erdei iskola mutatkozik be standokon. A Gyulaj Zrt. több – gyalogos és lovaskocsis – túrát kínál a résztvevőknek, amelyeken megismertetik őket Annafürdő növény- és állatvilágával, illetve a lengyeli Apponyi-kastéllyal.

A program keretében kerékpáros túrát szerveznek a szentkúti ökoházhoz; a Gyulaj Zrt. európai uniós támogatással felújított, skanzenjellegű épülete a hagyományos vályogépítkezési módot és a korszerű zöld technológiák – napelem, szélerőgép – alkalmazását ötvözi, a helyszínen régi magyar háziállatokkal és gyümölcsfajtákkal is megismerkedhetnek a kirándulók. Gál László, a társaság erdőművelési és közjóléti ágazatvezetője az MTI-nek elmondta: a nyílt napon résztvevő erdészeti erdei iskolákban évente összesen ötvenezer diák fordul meg. Az iskolák többségében minősített pedagógiai program alapján foglalkoznak a gyerekekkel, az annafürdői és a sziágyi erdei iskolát már korábban, a mecseki létesítményt pedig jelenleg európai uniós forrásból fejlesztik – tette hozzá a szakember.

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.