Olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál

Hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál kedd reggel egy átszivattyúzás során történt üzemzavar következtében – tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját Frantisek Peczár, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője.

A meghibásodás a pozsonyi Téli kikötőben, az ásványi olajak átrakodó részlegében következett be. A rendőrség előzetes információi szerint a szennyező anyag azt követően került a folyóba, hogy annak az egyik hajóba való átszivattyúzása során elszakadt a vezeték, majd az olajos anyag az átrakodó medencébe ömlött. Az olajszennyeződés az átrakodó medencéből a Kis-Dunába és a Dunába jutott. Eltávolításán 19 tűzoltócsapat dolgozik a folyókon a pozsonyi kikötő, illetve Gutor térségében.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.