Online kvíz az energiatudatosság jegyében

A Valóságos Kincsesbánya program keretében induló „Ökos-lak” online kvízjáték segítségével életszerű példákon keresztül sajátíthatjuk el az „ökotudatosság” alapjait.

Mit tehetünk az energiapazarlás ellen? Miért válik egyre fontosabbá a megújuló energia? Az uniós támogatással megvalósuló hazai kezdeményezés, a Valóságos Kincsesbánya program célja, hogy felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekre, az energiatakarékos megoldásokra, elősegítse az energiatudatos gondolkodás széleskörű terjedését. A projekt keretében induló „Ökos-lak” online kvízjáték segítségével életszerű példákon keresztül sajátíthatjuk el az „ökotudatosság” alapjait. Mindenképpen megéri játszani, ugyanis a legügyesebb és legkitartóbb játékosok között egy netbook talál majd gazdára.

A környezet megóvásának fontosságáról, a rohamosan fogyó szén- és kőolajkészletekről naponta hallunk, mégis kevesen tudjuk, hogy kis odafigyeléssel mi magunk is tehetünk az energiapazarlás ellen. Az energiatudatos gondolkodás erősítését tűzi célul a Valóságos Kincsesbánya program keretében nemrégiben indult „Ökos-lak” kvízjáték. A környezetvédelem iránt nyitott fiatalok próbára tehetik a különböző energiahordozókkal kapcsolatos tudásukat, miközben játszva ismerhetnek meg környezettudatos és gazdaságos otthoni praktikákat, azaz „Energiatippeket”. A hétköznapi életből merített kérdések rámutatnak arra, hogy saját otthonunkban, vagy utazás közben hogyan lehetünk energiatakarékosabbak.

A játékosok egymással versengve küzdhetnek a toplistás helyezésekért, és korábbi eredményeik megtekintésével saját fejlődésüket is nyomon követhetik. A helyes válaszadás érdekében a téma részletesebb megismerésére is lehetőség nyílik: az „Ökos-lak” oldalon a látogatók a „Kisökos” menüpont alatt rengeteg hasznos információt találnak a magyarországi megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban. Ráadásul aki ügyesen játszik, netbookot nyerhet! Nem kell mást tenni, mint májusig bekerülni a toplista első 50 helyezettje közé, az itt szereplő játékosok ugyanis sorsoláson vesznek részt, amelynek szerencsés nyertese egy hordozható számítógép gazdája lesz.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.