Önmagát töltheti a mobilunk

Az UCLA tervezői kifejlesztettek egy új technológiát, aminek segítségével a köztudottan energiazabáló készülékek, az okostelefonok és laptopok, képesek lesznek napenergiát, környezeti fényeket, és a saját fényüket energiává alakítani.

A felturbózott LCD kijelző, az úgynevezett pótló akkumulátor segítségével lehetővé teszi, hogy megnézzük Twitterünket, vagy frissítsük a Facebook oldalunkat, anélkül, hogy aggódnunk kéne amiatt, hogy lemerül a telefon. A folyékony kristályból készült kijelzők elég gyakoriak a piacon, mivel jól kezelik a színeket és fényhatásokat, és könnyű az előállításuk. Akármilyen népszerűek is az LCD kijelzők, egyáltalán nem energiahatékonyak. Az energia 75%-át használja el a hagyományos polarizációs folyamat alatt, míg a fény beállítása és a kijelzés a tárolt energia nagy részét felhasználja. Ez az új technológia képes megfogni és újrahasznosítani a fényt, ami általában elveszne az átviteli procedúra alatt. Ez azt jelenti, hogy az LCD kijelző képes lesz feltölteni a telefont, ha használatban van, ha nincs.

a panel

Ajánlott tartalom

Hogyan vált környezetbarát fesztivál a Szigetből?

Húsmentesség, repohár, kerékpározás: a Sziget Fesztivál szervezői rengeteg módszerrel igyekeznek csökkenteni környezetre gyakorolt hatást.