Önvilágító kétkerekű, napenergiás bicikliváz

Akik sötétedés után is bringáznak tudják, micsoda veszélynek vannak kitéve, még akkor is, ha kerékpárjukra elől és hátul is világítást szerelnek.

Védelmükre fejlesztették ki azt a megoldást, amelynek lényege, hogy a kerékpár váza napenergiával “tölthető fel” és ennek köszönhetően a bringának ez a része sötétben is világít, írja a zoldtrend.hu. Különösen fontos ez a téli hónapokban, amikor a nappalok egyre rövidebbek, s mind több biciklizőnek kell sötétben közlekednie munkája végeztével. Elemi követelmény ilyenkor a láthatóság és nem mindig lehet hagyatkozni az autósok körültekintő figyelmére. A kerekezők részéről tehát az aggodalom okkal-joggal érthető. S miként is tud világítani a váz? Nos olymódon, hogy napenergiával aktiválható festékkel vonják be, amely közel egy órán át sötétedés után is feltűnően ragyog, mutatja merre gurul a biciklis. Az egy órányi napenergiás vázvilágítás nyilvánvalóan behatárolja a kerékpár funkcionális képességét, azaz éjszakai túrákra nem alkalmas, ott kellenek az extra lámpák, mégis üdvözítő ennek a különleges kétkerekűnek a megjelenése, a kerékpárosok védelme érdekében ez az izgalmas kezdeményezés érdemes a tovább fejlesztésre.

forrás: zoldtrend.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

A fenntarthatóság, és egyben a fenntartható tanárképzés kulcsa is lehet az egyetemi Z-szak

Az Európában egyedülálló osztatlan természettudomány-környezettan tanárképzésre a végzős diákok mellett gyakorló pedagógusok, természettudományos diplomával rendelkező szakemberek is jelentkezhetnek.