Óriáskígyó az étlapon – hogyan legyünk környezetbarát fogyasztók

Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót szolgáltak fel a hét végén Miamiban, ahol a helyi szakácsok összemérték tudásukat abban, miként lehet felhasználni a helyi vadállatokat, mint ételspecialitásokat.

A vetélkedést a Fertile Earth elnevezésű alapítvány szervezte azzal a céllal, hogy megismertesse, milyen hatással vannak ezek az állatok Dél-Florida ökológiájára, s persze azért, hogy megszerettesse ízüket az emberekkel. Todd Erickson szakács a Miami Herald napilapnak elmondta, ő maga párolt pitont készít. Ez a versengés megmutatja, miként lehet ezeket az állatokat használható élelmiszerforrásként alkalmazni – tette hozzá.

Ajánlott tartalom

Kék bolygó – A talajmegújító gazdálkodással egészségesebb élelmiszerhez juthat a fogyasztó

A talajmegújító mezőgazdaság, a no-till technológia alkalmazása nem csak a talajeróziót csökkenti és a talaj vízmegőrző képességét javítja, hanem a fogyasztók is egészségesebb élelmiszerekhez juthatnak általa - hangzott el Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb, a legnépszerűbb videómegosztó portálon is elérhető adásában.