Őrizetben a Mal vezérigazgatója

“Katasztrófahelyzetben a közérdeket tűzön-vízen keresztül is érvényesíteni kell” – jelentette ki Orbán Viktor napirend előtt a Parlamentben, egyben bejelentette a katasztrófabiztos intézményének létrehozását, javasolta, hogy az erről szóló törvényt még hétfőn hozza meg a parlament. A katasztrófabiztos fogná össze azt a négy teendőt, amit a kormánynak el kell látnia. “A rendőrség őrizetbe vette a Mal Zrt. vezérigazgatóját, és kezdeményezi előzetes letartóztatását” – jelentette be Orbán.

Államosítás lesz
“A vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni, amíg mind a négy feladatot meg nem oldjuk” – mondta. Az államosításhoz szerinte “bátorságra” van szükség. Korábban az állam ilyen feladatra egyszerűen nem vállalkozott, “a milliárdosok mindig megúszták”, mondta Orbán Viktor napirend előtt a Parlamentben.

Jótékonysági bélyegeket ad ki a posta
A Magyar Posta feláras jótékonysági bélyegeinek megvásárlásával is lehet segítséget nyújtani a vörösiszap katasztrófa károsultjainak. Az 50 és 100 forintos “Egymásért” és “Segítsünk” című bélyegek forgalmazásából befolyó felár-bevételt a kormány által létrehozott Magyar Kármentő Alap számlájára utalják át.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a legnagyobb állattartótelep-fejlesztési program

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között - jelentette be közösségi oldalán az agrárminiszter.