Örökbefogadó Nap a Városligetben

Kutyás futóverseny, postásfutam, táplálkozási- és életmód-tanácsadás is várja az érdeklődőket szombaton a budapesti Városligetben a Kutyafutta elnevezésű rendezvényen.

A Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) ötödik alkalommal rendezi meg a kutyatartók és négylábú társaik futóversenyét. A verseny érdekessége a postásfutam: a postások egyenruhájukban vesznek részt saját kedvenceikkel, bizonyítván, hogy a postások és a kutyák között a kapcsolat harmonikus is tud lenni. A rajt helyszínén – az Olof Palme és Washington György sétány kereszteződésénél – 9 órától várják a nevezéseket, a részvétel ingyenes. A versenyen profi és amatőr futam is indul – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel. A célnál a gazdákat humán orvosi tanácsadás, BMI meghatározás, vérnyomás- és vércukormérés, táplálkozási- és életmód-tanácsadás, a kutyákat pedig állatorvosok várják, akik általános egészségügyi, valamint táplálással, életmóddal kapcsolatos szaktanácsadást nyújtanak. A programok közt szerepel az Illatos úti Ebrendészeti Telepről örökbe fogadható kutyák sétáltatása, gyermekarcfestés, kutyás fotózás és kutyabemutató. Az érdeklődők a Pedigree Örökbefogadási Program sátránál az idei nyertes partnermenhelyeket ismerhetik meg, akik 2-2 millió forintos támogatást kapnak a kampány keretében.

Ajánlott tartalom

Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton

Nyolc fiatal írót díjaztak Budapesten a Regényes természet című irodalmi pályázaton, amelyet az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség írt ki ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.