Ötezer kilométer elektromos autóval Afrikán át

Ötezer kilométert tesz meg Nairobitól Johannesburgig egy elektromos motorral ellátott Citroën Berlingo furgon, hogy megmutassa e járműtípus erejét és ellenálló képességét, egyben hirdesse a megújuló energiákat.

A program vezetője, François Xavier Chevrin számára nem új az ilyen kihívás, mivel 2010-ben már megtett 13.400 kilométert elektromos autón Sanghaj és Párizs között. (Aiolus News) Chevrin szerint ideje leszámolni az elektromos járművekről kialakult előítéletekkel, mindenekelőtt azzal, hogy csakis városon belüli közlekedésre alkalmasak. Ezért választotta e nem mindennapi terepet, amelynek során átkel Tanzánián, Zambián, Zimbabwén és Botswanán, hogy végül június utolsó napjaiban megérkezzen Johannesburg-be.  A Citroën Berlingo, amelyet a francia állami postaszolgálat is használ, három akkumulátorral rendelkezik, amelyek révén 500 km megtételére képes 110 km/óra átlagsebességgel megállás nélkül.

Ajánlott tartalom

Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját

A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.