OtthonTV – ingatlanpiac tévében és weben

Az ingatlanos üzletágnak is szüksége van jól megkonstruált médiafelületekre, amelyek a hagyományos televízióban és a webkettes világban megállják a helyüket.

Az igény magyarázata egyszerű: az emberek olyan hosszú távú döntéseket hoznak egy ingatlan vásárlásakor, amelyek a családi kasszát, az alapvetően értelmezett életminőséget, a környezeti kultúra területeit igencsak érintik. A jó döntéshez megfelelő mennyiségű és minőségű információ szükséges. Az OtthonTV ebben a döntésben nyújt segítséget a maga audiovizuális eszközeivel.

A projekt egyik erőssége, hogy a piaci résztvevők sokasága, vezetők, szakmai múlttal vagy jelentős portfólióval bíró szakértők nyilatkoznak – így a felhasználók első kézből kaphatják meg az aktuális, és hiteles tudnivalókat. A weboldal egyik jól használható fejlesztése, hogy videós szakértők adnak rövid, flash szerű válaszokat az ingatlanokkal kapcsolatosan felmerülő hétköznapi problémákra. Az OtthonTV egyik kiemelt missziója ezen túl a zöldenergia melletti kampány, új technológiák bemutatása, a környezettudatos gondolkozásmód népszerűsítése. Ez különösen fontos a változó ingatlanpiacon, mondhatni, Ügy, nagybetűvel.

A projekt, úttörőként a szakmában, önálló online televíziós felületként indult el 2009 tavaszán. Magyarországon ilyen kezdeményezés ez előtt nem volt – éppen ez hozta a kiadó, a Media Matters számára a víziót. A szakma hamar felismerte az OtthonTV fontosságát: számos kovalens kötésű partneri viszony igazolja a médium sikerét. Ezt jól jelzi, hogy 2009 telétől már önálló tévéműsorral, ingatlanpiaci szakmagazinnal jelentkezik az ATV-n. Ingatlanpiaci trendek, pénzügyi változások, innovatív technológiák, város és tér építészet – mindezekről szól az OtthonTV. A 25 perces magazin minden hónap második szombatján, délelőtt 10:05-től látható az ATV-n.

Bővebben: www.otthontv.hu

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.