Pályázat a Környezeti Megtakarítás Díjra

2009. máj. 29. – 2009. júl. 31.
A KÖVET Egyesület immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Ablakon bedobott pénz program keretében Környezeti Megtakarítás Díjait, amelyre környezeti és gazdasági hasznot egyaránt hozó intézkedésekkel lehet nevezni július 31-ig. A díjazottak továbbjuthatnak az Európai Unió “Európai Üzleti Díj a Környezetért” elnevezésű versenyére.

A KÖVET Egyesület 2002 óta az Ablakon bedobott pénz című évente megjelenő esettanulmány-kötetben és internetes portálon gyűjtött össze 294 olyan megvalósult intézkedést, amelyek egyszerre hoznak környezetvédelmi és gazdasági hasznot. A vállalatok az intézkedések hatására megspóroltak többek között 730 GWh energiát, amely 365 ezer család éves fogyasztásának felel meg; 50 500 tonna por nem jutott ki a levegőbe, amelynek megkötésére 1600 hektár erdőt kellene ültetni. Az intézkedések nagy része semmilyen beruházást nem igényelt, szervezéssel vagy a munkatársak környezettudatosabb viselkedésével érték el. A környezeti és gazdasági hasznot egyaránt hozó, öt évnél nem régebbi intézkedéseket bemutató esettanulmányokkal részvételi szándéknyilatkozat beküldését követően pályázhat bármely szervezet.

A teljes pályázati anyag leadási határideje 2009. július 31.
A Környezeti Megtakarítás Díjakat a nyertes cégek ünnepélyes keretek között, a környezetvédelmi minisztertől vehetik át a KÖVET éves konferenciáján, 2009. október 14-én, Balatonfüreden. A nyertes pályázatot író szakemberek ingyenesen vehetnek részt a KÖVET 2010-es képzésein, a díjazott vállalatok pedig az Európai Unió “Európai Üzleti Díj a Környezetért” elnevezésű versenyére juthatnak tovább.

http://www.kovet.hu/

Ajánlott tartalom

Pályázatot írt ki a Zöld Követ Egyesület környezetvédelmi ötletekre

Pályázatot írt ki környezetvédelmi ötletekre a Zöld Követ Egyesület 18 és 25 év közötti, a felsőoktatásban tanuló diákoknak.