Papír szívószál gyártó üzem létesül Angliában

Papír szívószál gyártó üzem létesül Angliában, avagy a nagy-britanniai csomagolóipar gyors válasza a műanyaghulládék globális problémájára.

Egyre több gyorsétterem lánc, köztük a McDonald’s, dönt amellett, hogy a műanyag szívószálakat lecserélik papírra az Egyesült Királyságban. A fenntarthatatlan mértékű műanyag hulladéktermelésre válaszul a McDonald’s, a Costa Coffee, a Wetherspoons és a Pizza Express is bejelentette, hogy éttermeikben a műanyag szívószálak folyamatos kivezetése mellett döntöttek, a megoldást pedig biológiai úton lebombló papír termékekben látják. A kormányzati döntések és a fogyasztói nyomás által előidézett változásokra a csomagolóipar is gyorsan reagál és a walesi Eddw Valeben papír szívószálakat gyártó üzem létesül a Transcend Packaging keretein belül.

A cég marketing igazgatója, Mark Varney szerint a kormány szemléletmódjában történt változás nyomán kialakult piaci résben hatalmas lehetőséget látnak, amelyet a papír termékek gyártására való részleges átállással szeretnének kihasználni. Az új gyártósor lesz az egyetlen biológiai úton lebomló papír szívószálakat gyártó üzem Európában.

Nagyszerű, hogy ezek a cégek fokozatosan megszüntetik a műanyag szívószálak használatát, de ezután az vált problémává, hogy honnan szerezzék be a papírból készült termékeket. Mindenkinek Kínából kell megrendelnie őket és ha megnézzük ennek az ökológiai lábnyomát, akkor nem igazán érjük el vele a célunkat –nyilatkozta Mark Varney.

Az új megállapodás értelmében a Transcend Packaging szeptembertől 1361 MyDonald’s éttermet fog ellátni papír szívószállal. Emellett azonban a cég jelenleg is több étteremcsoporttal tárgyal. A nagy éttermláncok döntése komoly publicitást ad az ügynek és Varney szerint. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Okoserdő-fejlesztésről kötöttek megállapodást

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és az Albacomp Kft. az első magyarországi okoserdőhöz kapcsolódó szenzorok, valamint az adatokat feldolgozó rendszer kifejlesztésére a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón, amely alkalmas az erdők állapotának előrejelzésére, folyamatos megfigyelésére - közölte az egyetem az MTI-vel.