Bécsben rendezik meg jövőre a 21. Nemzetközi Passzívház Konferenciát

A 21. Nemzetközi Passzívház Konferenciának kivételesen nem német város, hanem az osztrák főváros ad otthont. A 2017-es szakmai seregszemle mottója: Passzívházat mindenkinek!

– Reményeink szerint sokan ellátogatnak Bécsbe. Nemcsak azért, mert gyönyörű város, hanem azért is, mivel az osztrák főváros kiemelkedő eredményeket ért el az energiahatékony építésben, nagy elkötelezettje a passzívház-technológiának – fogalmazott dr. Wolfgang Feist fizikusprofesszor, a konferenciát szervező német Passzívház Intézet alapító-igazgatója, a passzívház-szabvány megalkotója.

A Nemzetközi Passzívház Konferenciára évről évre a világ minden tájáról érkeznek szakértők, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak az energiahatékony építéssel, a passzívház-szabvánnyal kapcsolatos újdonságokról és az aktuális eredményekről; a konferenciát kísérő szakkiállításon innovatív minősített passzívház-komponenseket mutatnak be, emellett passzívház látogatásokat is szerveznek, melynek során a konferenciának otthont adó város vagy vonzáskörzetének kiemelkedő passzívház-minőségű épületeit mutatják be.

Bécs úttörő szerepet vállalt a kiemelten energiahatékony építésben, az utóbbi években nemcsak lakónegyedek, hanem példaértékű köz- és irodaépületek is létesültek a technológia alkalmazásával.

A 21. Nemzetközi Passzívház Konferencia mottója – Passzívházat mindenkinek! – nemcsak a világszerte bővülő passzívház állományra utal, hanem arra is, hogy az energiahatékony építési szabvány minden épülettípusra alkalmazható, minden éghajlaton működőképes, azaz jelentős mértékben képes csökkenteni az épületüzemeltetési (fűtési, hűtési, primer energia) költségeket.

forrás: greenpress.hu

Ajánlott tartalom

80 ezres erkélynapelemet kezdett árulni a német szupermarket

Lidl és Aldi Nord lép be Németország erkélynapelem piacára, de Magyarországon nem lesznek elérhetők jogi korlátok miatt. Lidl terméke 219 euró, 150 watt, míg Aldi Nordé 350 watt és 469 euró.