Pellet és brikettgyártósorok EU támogatásból!

Az októbertől megjelenő népszerű pályázat: “Mikrovállalkozások fejlesztése 5000 fő alatti településeken” kitűnően alkalmas pellet vagy brikettgyártó üzemek létrehozásának támogatására. A megejelenést nem kell megvárni, hiszen a tavalyi rendelet alapján lehet idén is benyújtani a pályázatot. Október elején tehát már kész pályázati anyagot kell benyújtani, árajánlatokkal, tervdokumentációkkal.

Az októbertől megjelenő népszerű pályázat: “Mikrovállalkozások fejlesztése 5000 fő alatti településeken” kitűnően alkalmas pellet vagy brikettgyártó üzemek létrehozásának támogatására.  A megejelenést nem kell megvárni, hiszen a tavalyi rendelet alapján lehet idén is benyújtani a pályázatot.  Október elején tehát már kész pályázati anyagot kell benyújtani, árajánlatokkal, tervdokumentációkkal.

A pályázat segítségével műszaki berendezések és eszközök beszerzéséhez, ingatlanépítéshez és -korszerűsítéshez, valamint minőség- és környezetirányítási rendszerek bevezetéséhez igényelhetnek forrást a mikrovállalkozások. Az elnyerhető támogatás összege 1 és 50 millió forint között lehet, ezen belül a kisléptékű infrastruktúra-fejlesztésre maximum 5 millió forint a minőségirányítási rendszer bevezetésére maximum 2 millió forint számolható el. A már megszokott feltételek szerint itt sem a teljes projektösszegre nyerhető el a támogatás: hátrányos helyzetű térségekben a teljes elszámolható kiadás 65 százalékára, egyéb esetben 60 százalékra lehet pályázni.

A pályázat kedvezményezettjei olyan cégek lehetnek, amelyek a kis- és középvállalkozásokról szóló törvény alapján mikrovállalkozásnak minősülnek, azaz 10 dolgozónál kevesebbet foglalkoztatnak, és az éves árbevételük nem éri el az 500 millió forintot. Fontos feltétel az is, hogy – mivel a vidékfejlesztési támogatás kizárólag az 5000 fő alatti településen, vagy 100 fő/km2 népsűrűség alatti területekre irányul – a vállalkozások ilyen területen kell, hogy megvalósítsák az érintett beruházásaikat.pellet fűrészporból és faforgácsból

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) tükörpályázatához képest jelentős könnyebbség, hogy a pályázó cégeknek nem kell legalább két lezárt üzleti évvel rendelkezniük, tehát induló vállalkozások is ringbe szállhatnak a forrásokért. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy tevékenység tekintetében akad néhány terület, amely kizárásra került a támogatásból; ilyenek a mezőgazdasági tevékenység, a turisztika, bányászat, jármű- és üzemanyag-kiskereskedelem, nagykereskedelem, valamint a pénzügyi vagy ingatlanforgalmazási szolgáltatás.

A GOP technológiafejlesztési pályázatához hasonlóan, itt is szükséges árbevétel-növekményre vállalást tenni. A főszabály az, hogy a pályázat benyújtásának évében tervezett bázis árbevételhez képest a következő három évben realizált összárbevétel el kell hogy érje a megítélt támogatás 1,2-szeresét.

A beérkező projekt javaslatokat pontozásos rendszerben értékelik. Az elbírálásnál értékelik, hogy

  • az üzleti terv alapján a projekt megtérülhet-e;
  • indokolt-e a tervezett fejlesztés;
  • milyen előnyökkel jár a beruházás, főleg a szakképzettség, a minőségirányítás, a megújuló energia-hasznosítás, a foglalkoztatás-bővítés tekintetében;
  • mekkora az érintett település lélekszáma, illetve hátrányos helyzetű térségben valósul-e meg a beruházás.

Érdemes már most megkezedeni a felkészülést, mert nagy az igény és csak annak van esélye, aki időben benyújtja a megfelelően előkészítet támogatási kérelmét.

GYÁRTÓSOR árajánlattal kapcsolatban kérje segítségünket, kitűnő partnerekkel rendelkezünk, segítünk az előkészítésben!

A támogatási kérelmek szakszerű elkészítésében a palyazatihirek.eu-t üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. munkatársai is közreműködnek.

A támogatást szabályozó rendelet

Ajánlott tartalom

Itt a nagy bejelentése az MNB-nek: kedvezményes zöld lakáshitelt vezet be

Új zöld monetáris politikai eszköztár-stratégiát hirdetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ennek alapján a jegybank folyamatosan vizsgálja, hogy a monetáris politikai eszköztár egyes elemei hogyan segíthetik az árstabilitás elérése mellett a környezeti fenntarthatósági célok elérését - mondta Virág Barnabás, a jegybank alelnöke sajtótájékoztatón kedden Budapesten.