Érkezik az elektromos Porsche Cayenne

Úgy tűnik, hogy a Porsche komolyan gondolja teljes modellpalettájának elektromosítását, hiszen miután hivatalosan is bejelentette legnépszerűbb típusának, a Macan következő generációjának tisztán elektromos hajtáslánccal való felszerelését, a vezetőség máris a következő szerencsés modell kiválasztásán töri a fejét, ami a Cayenne lehet.

A vállalat szóvivője a múlt héten elárulta az Auto Express magazinnak, hogy a Macannál nagyobb méretű sportterepjáró sorsáról jelenleg folynak a viták, hiszen rengeteg piac kér elektromos autókat, de a végső döntés még nem született meg. Az újságírók értesülései szerint a portfólió nagy átalakítása 2022 és 2025 közé esik, amikor a Macan, a Cayenne, a Panamera, és a Boxter is megjelenik zéró emissziós autóként. A Macanban már igazuk volt a németeknek, és szinte garantálható, hogy a Cayenne esetében sem lesz másképp. A kérdés inkább csak az, hogy mikor. Oliver Blume vezérigazgató korábban egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem híve a már létező modellek másolgatásának különböző hajtásláncokkal, és ha elektromos autót épít, akkor az kifejezetten az elektromobilitásra lesz tervezve, mint a Taycan. Így lesz ez a 2021-ben érkező Macannál, és valószínűleg a Cayenne alapját is egy saját padlólemez adja majd, írta a villanyautosok.hu. 

Ajánlott tartalom

Az ólmozott benzin mérgező anyaga még mindig kimutatható London levegőjében

A húsz éve betiltott ólmozott benzinből származó ólom még mindig kimutatható a brit főváros levegőjében a londoni Imperial College kutatói szerint, akik úgy vélik, hogy az ólmozott üzemanyagok öröksége ráül a világ legtöbb városára.