Power Pocket: telefontöltés testhővel

Egy jól szabott sort vagy egy hálózsák kell csupán az okos telefon feltöltésére. No meg testhő, ami mindig kéznél van. A Vodafone és a Southampton-i egyetem együttműködéséből született meg a Power Pocket, amely az emberi testhőt és a mozgási energiát használja fel új töltőrendszeréhez.

A találmány bevezetését kitűnően időzítették. a Power Pocket ősbemutatóját ugyanis a múlt héten tartott Wight-szigeti fesztiválra tették. A nagy nyári bulik, kempingek, szabadtéri vakációk idején különösen hasznos, hogy a mai „telefonfüggő” nemzedékeknek ne legyen gondjuk legkedvesebb tárgyuk töltésére, ne kelljen hagyományos hálózatot keresniük. A sortok esetében a mozgási energia az, amelyet a beépített intelligens anyagok elektromossággá alakítanak át, így viselője a puszta járásával fel tudja tölteni telefonját.

A hálózsákok esetében pedig az anyaghoz kapcsolt modulok az alvó ember testhőjét dolgozzák fel. Mennyire tartósak ezek a feltöltések? Nyolc óra egy hálózsákban 24 perc beszélgetésre, és 11 óra stand-by állapotra elegendő, feltéve, ha a hőmérséklet a hálózsákban eléri a 37 fokot. A sort esetében egy egész napos járkálás, tánc és egyéb mozgás 4 órányi töltést biztosít az okos telefonnak, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.