Power Pocket: telefontöltés testhővel

Egy jól szabott sort vagy egy hálózsák kell csupán az okos telefon feltöltésére. No meg testhő, ami mindig kéznél van. A Vodafone és a Southampton-i egyetem együttműködéséből született meg a Power Pocket, amely az emberi testhőt és a mozgási energiát használja fel új töltőrendszeréhez.

A találmány bevezetését kitűnően időzítették. a Power Pocket ősbemutatóját ugyanis a múlt héten tartott Wight-szigeti fesztiválra tették. A nagy nyári bulik, kempingek, szabadtéri vakációk idején különösen hasznos, hogy a mai „telefonfüggő” nemzedékeknek ne legyen gondjuk legkedvesebb tárgyuk töltésére, ne kelljen hagyományos hálózatot keresniük. A sortok esetében a mozgási energia az, amelyet a beépített intelligens anyagok elektromossággá alakítanak át, így viselője a puszta járásával fel tudja tölteni telefonját.

A hálózsákok esetében pedig az anyaghoz kapcsolt modulok az alvó ember testhőjét dolgozzák fel. Mennyire tartósak ezek a feltöltések? Nyolc óra egy hálózsákban 24 perc beszélgetésre, és 11 óra stand-by állapotra elegendő, feltéve, ha a hőmérséklet a hálózsákban eléri a 37 fokot. A sort esetében egy egész napos járkálás, tánc és egyéb mozgás 4 órányi töltést biztosít az okos telefonnak, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.