Rekord évet zárt a Budapesti Közművek Fővárosi Hulladékhasznosító Műve

Több mint 40 éves fennállásának újabb rekorderedévét zárta 2023-ban a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű – közölte az MTI-vel a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Azt írták, az áramtermelés felértékelődésének időszakában a Budapesti Közművek létesítményében – hazai energiahordozóból – tavaly előállított villamos energia mennyisége több mint 10 százalékkal haladta meg a megelőző évi értéket, 105,68 gigawattóra (GWh) áramot juttatva az országos hálózatba. Emellett az előállított  hőenergia is a tavalyelőtti rekordérték közelében alakult, 1,1 millió gigajoule (GJ ) volument érve el – tették hozzá.

A  létesítmény a fővárosban keletkező kommunális hulladék hasznosításában is rekorderedménnyel zárt, 2023-ban 398 582 tonna települési szilárd hulladék környezetkímélő módon történő hasznosítását tette lehetővé – írták.

Ajánlott tartalom

Egyszerűbben intézhetik ügyeiket az az MVM ügyfelei

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek - közölte az MVM csütörtökön.