Rekord mennyiségű napenergiát termelt Németország az első 4 hónapban

Az európai uniós tagállam az előző esztendő hasonló időszakához képest több mint 7 százalékkal növelte a napenergia-termelést.

Az idei év első négy hónapjában Németország összesen 10,1 milliárd kilowattóra napenergiát termelt. Ez rekordnak számít. Victoria Ossadnik, az E.on Energie Deutschland szóvivője közölte, hogy ez az előző esztendő hasonló időszakához képest több mint 7 százalékos, míg 2016 első négy hónapjához képest közel 25 százalékos növekedést jelent. A megtermelt árammennyiség több mint négymillió háztartás átlagos éves fogyasztását fedezheti. Ugyan az idei március Németországban is az átlagosnál hidegebb volt, de a Német Meteorológiai Szolgálat adatai alapján áprilisban – elsősorban az állam déli területein – jelentős mértékben nőtt a napsütéses órák száma. Mindez komoly hatással volt a telepített 1,6 millió napelemes rendszer teljesítményére. München környékén több mint 260 órán át sütött a nap, míg Stuttgartban és Nürnbergben 250, Frankfurt am Mainban 230, Hamburgban 190, Kölnben pedig 180 órán át.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.