Segítse Haitit újrahasznosítással

Fiókja mélyén régi mobiltelefon lapul?

Fontolja meg, hogy jól célra használja fel, és mondjuk a ReCellular’s Phones for Haiti nevű programnak adományozza. Ez egy mobiltelefon újrahasznosítási kezdeményezés, mellyel a közelmúltban földrengés sújtotta Haitit támogathatjuk. Több mint egymilliárd használt telefonok üldögél valahol és várja, hogy összegyűjtsék. És ennek csak egy kis hányada elegendő lenne, hogy összejöjjön az egy millió dollár, mellyel a földrengés áldozatait segíthetnénk.

Az Ön által adományozott mobiltelefon nem közvetlenül a rengés áldozataihoz érkezik – ehelyett ReCellular felújítja és eladja a telefont a fejlődő országokban, az új modellek alternatívájaként. Az adományozott telefonokból befolyt összeg az amerikai Vöröskereszthez jut el.

mobilok

Egyes esetekben (pl. az új iPhone okostelefon esetében), 100 dollárral járulunk hozzá az erőfeszítésekhez. Nem működő telefonokat, akkumulátorokat és töltőket is elfogadnak. Szóval mire vár? A ReCellular ingyenes szállítást ajánl, így nincs arra kifogás, hogy miért nem adományozunk.

Ezen az oldalon lehet informálódni: http://www.phonesforhaiti.com/

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Ez így nem teljesen igaz, mert a magyar posta sajnos nem tud a kezdeményezésről, fiztetni kell a csomagfeladásért. A nyomtatható küldeményazonosítón is az szerepel, akkor ingyenes a küldése ha Amerikában kerül feladásra. 3 db telefon elküldése 1700 Ft-ba került.

  2. Sajnos valóban így van, hogy a posta nem partner ebben. Esetleg pont úgy tudnának segíteni ők is ha csatlakoznának és a csomagfeladás ebben az esetben ingyenes lenne.